Keukentrends: dit mag je verwachten in 2017

keukentrends 2017

Een nieuw jaar brengt steevast nieuwe trends. Ook benieuwd naar de interieurtrends voor 2017, meer bepaald de keukentrends? Wij sommen er alvast enkele op. Van blijvers tot definitieve doorbrekers: deze keukentrends mag je volgend jaar verwachten.

Zwevende kasten

In moderne interieurs willen we meer dan ooit een ruimtelijk gevoel opwekken. Dat bereik je onder andere door zwevende kasten te integreren in de keuken. Hun lijn wordt niet onderbroken en daardoor komt ook de keukenvloer mooi tot uiting. Bijkomend voordeel: het is makkelijk schoonmaken of stofzuigen onder zo’n zwevend meubel.

‘Pitt cooking’

Neen, met Brad Pitt heeft deze manier van koken niets te maken. ‘Pitt cooking’ is dé trend die dichtbij een doorbraak staat. We noemen het ook wel ‘geïntegreerd koken’. De kookpitten worden rechtstreeks in het werkblad verwerkt. Van een klassiek fornuis is dus geen sprake meer. Jij kiest welke opstelling het beste werkt voor jouw kookstijl. Een trend voor de durvers die weleens een totaal nieuwe draai willen geven aan hun keukeninrichting.

Keukentrends 2017: industriële look

Een blijver onder de keukentrends: de minimalistische, industriële look. Denk koele materialen (zoals metaal en natuursteen), brede kasten met veel opbergruimte en een gestroomlijnde uitstraling, een robuust kookeiland en bovenal een strakke en moderne ‘feel’.

Lees onze tips voor een loftkeuken en ontdek hoe je werk maakt van jouw industrieel-geïnspireerde keukeninrichting.

Groen in alle tinten

Groen is altijd al een aantrekkelijke kleur geweest in ruimtes die gericht zijn op activiteit, zoals de keuken of de hobbykamer. In 2017 mag je naar hartenlust experimenteren met groen in al zijn varianten. Een mintgroen werkblad, een spoelbak in fris limoengroen, donkergroene kussens in de keukenstoelen, … Laat je inspireren door de natuur en vertaal dat naar een frisse keukeninrichting.

Meer inspiratie of kleuradvies nodig? Kom eens langs in een van de IXINA-winkels of maak een afspraak.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>