Greeploze keuken of niet? Zo maak je de juiste keuze

greeploze keukens

Greeploze keukens hebben de wind in de zeilen. Dat betekent: kasten en lades zonder zichtbare handgrepen, en dus een ultracleane en strakke look. Maar past een greeploze keuken wel bij élke woningstijl? Of zijn er ook situaties waarin je beter niet voor een greeploze keuken kiest? Enkele aandachtspunten op een rijtje.

Landelijke keuken? Combineer!

Een keuken kies je altijd in functie van de stijl van je woning. Baadt je huis in een landelijke stijl en ademt je woonkamer een huiselijke sfeer, dan ligt een greeploze keuken niet meteen voor de hand. Per slot van rekening moet een greeploze keukenlandelijke keuken het hebben van romantische accessoires en kunnen handgrepen op kasten en lades daarin maar moeilijk ontbreken.

Kun je maar niet kiezen? Ga dan voor een combinatie van beide. Maak de onderkasten van het centrale kookeiland in je landelijke keuken bijvoorbeeld greeploos en voorzie wél grepen op de meer in het oog springende bovenkasten tegen de muur.

Modern en strak? Ga voor een greeploze keuken

In een moderne keuken passen greeploze kasten perfect. Ze versterken de cleane look van je keuken. Bovendien zijn de meeste greeploze keukens vandaag voorzien van een ‘touch’-systeem, waarbij de kasten vanzelf opengaan met een duwtje tegen de bovenzijde. Ideaal wanneer je je handen vol hebt tijdens het koken!

Ook een kookeiland in een moderne keuken heeft baat bij een greeploze look. Om de doorlopende lijnen – van bijvoorbeeld het werkblad en de onderliggende lades – te benadrukken, wordt er vaak ook ledverlichting geïntegreerd. Op die manier maak je van jouw greeploze kookeiland een echte blikvanger.

Inspiratie nodig?

Wil je jezelf een beeld vormen van jouw ideale moderne of landelijke – en al dan niet greeploze – keuken? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een IXINA-toonzaal.Je vindt er verschillende modelkeukens in uiteenlopende stijlen én je krijgt er het deskundige advies van professioneleraadgevers gratis bij.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>