Een dampkap kopen? Maak een weloverwogen keuze

Bij de inrichting van een keuken moet je met verschillende zaken rekening houden. Comfort en functionaliteit staan voorop en de dampkap past perfect in dat plaatje. Ze heeft namelijk een belangrijke functie in de keuken en is broodnodig voor een optimaal (kook)comfort. Waarop moet je letten wanneer je een dampkap koopt en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek het hier!

Een dampkap kopen: verschillende mogelijkheden

dampkap kopenDampkappen vervullen een belangrijke functie in de keuken. Zeker als je een open (leef)keuken hebt, moeten stoom en geurtjes die tijdens het koken vrijkomen, voldoende afgevoerd worden. Een dampkap kopen doe je dan ook niet in één-twee-drie. Zorg ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt. Vaststaat dat design en functionaliteit hand in hand gaan. Moderne dampkappen bieden verschillende mogelijkheden om je comfort te vergroten. Zo zijn er stille toestellen verkrijgbaar, is elektrische bediening een optie en zijn led-verlichting en verschillende snelheden leuke extra’s.

Welk afzuigsysteem en welke grootte?

Het afzuigsysteem vormt het kloppende hart van je dampkap en garandeert een optimale werking. Het moet voldoende sterk zijn om alle vervuilde lucht op te zuigen. Doorgaans wordt de lucht naar buiten afgevoerd, maar – als je niet de mogelijkheid hebt – kan ze ook binnenhuis blijven. Een dampkap met koolstoffilter is in dat geval een goed alternatief. De stoom gaat door een koolstoffilter en wordt daarna terug in de ruimte geblazen. Hou er wel rekening mee dat je de filter regelmatig moet vervangen.

Een dampkap die harmonieus in het geheel wordt verwerkt

Een dampkap moet perfect in het design van je keuken verwerkt worden. Op die manier vormt ze een blikvanger die je keuken een meerwaarde geeft. Tegenwoordig zijn er verschillende opties om een harmonieus geheel te creëren:dampkappen

  • Een schuin aflopende dampkap in lijn met de kasten.
  • Een dampkap die in de muur wordt verwerkt.
  • Een dampkap die in het werkblad wordt geïntegreerd.

Verder zijn er ook dampkappen verkrijgbaar die op lusters lijken. Wil je een geruisloos exemplaar? Dan is een dampkap met een buitenmotor iets voor jou.

Op zoek naar inspiratie? Vraag hier onze catalogus aan of maak een afspraak in een van onze winkels voor advies op maat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>